De 6 belangrijkste stappen voor starters op de woningmarkt

De 6 belangrijkste stappen voor starters op de woningmarkt
Als starter op de woningmarkt in de gemeente Westland komt er een hoop op je af. Hoe kun je de woning vinden die bij jou past en hoe betaal je deze? Wij hebben de belangrijkste stappen hieronder uitgewerkt voor starters op de woningmarkt.

1. Budget bepalen

Voor je op zoek gaat naar een woning, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van het je budget. Welk bedrag kun je maximaal lenen en wat zijn de bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting, notariskosten en een verbouwing? Daarnaast kun je eventueel in aanmerking komen voor een starterslening van de gemeente Westland. Let hier op bij het bepalen van je budget.

2. Op zoek naar een woning

Binnen de gemeente Westland zijn er verschillende manieren om een woning te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op woningwebsites als Funda, social media en uiteraard bij de makelaar. Zo heeft Helm&Heus makelaars voor bestaande woningen, maar ook voor nieuwbouwwoningen.

3. Woning bezichtigen

Als je in jouw ogen de juiste woning hebt gevonden, is het belangrijk om te gaan bezichtigen. Je kunt hiervoor een afspraak maken met de verkopende partij of schakel een aankoopmakelaar in. Neem iemand mee die je vertrouwt, om samen goed te kijken naar de woning en deze ook te bespreken.

De 6 belangrijkste stappen voor starters op de woningmarkt

4. Financiering en een hypotheek

Heb je jouw woning gevonden? Dan is het tijd om de financiering te regelen. Neem contact op met een (onafhankelijke) hypotheekadviseur, die je helpt met een hypotheek en eventueel een starterslening. Let op dat je je goed laat adviseren over de voorwaarden en mogelijkheden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je een bod doet.

5. Bieden en onderhandelen

Als je alle voorgaande stappen hebt doorlopen, heb je een duidelijk beeld en kun je een bod uitbrengen op de woning. Houd er rekening mee dat de vraagprijs niet altijd de uiteindelijke verkoopprijs is. Onderhandel daarom op een strategische manier en laat je hierbij eventueel adviseren door een makelaar.

6. Overdracht bij de notaris

Is je bod geaccepteerd en de financiering rond? Dan kan de overdracht plaatsvinden. Bij de notaris zal de woning officieel worden overgedragen aan jou, de nieuwe eigenaar. Let op dat de bijkomende kosten (ook wel: kosten koper) vaak bij de notaris worden betaald. Jouw adviseur kan je hier uitleg over geven.

Door deze belangrijke stappen te volgen, vergroot je als starter op de woningmarkt in de gemeente Westland de kans op het vinden van een geschikte woning en het regelen van de financiering. Wees actief in je zoektocht, laat je goed adviseren en houd je budget goed in de gaten. Zo kun je snel genieten van je nieuwe woning!

Samen goed geregeld.

De adviseurs van Helm & Heus Finance kunnen op basis van jouw situatie en wensen de voor jou meest voordelige financiëring regelen.

Stel je vraag