10 vragen voor starters bij het afsluiten van een hypotheek

10 vragen voor starters bij het afsluiten van een hypotheek
Ben jij een starter op de woningmarkt en wil je een hypotheek afsluiten? Lees dan onze 10 vragen en ontdek hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Wat zijn de belangrijkste criteria waar hypotheekverstrekkers naar kijken bij het beoordelen van een hypotheekaanvraag voor starters?

Als het gaat om het beoordelen van een hypotheekaanvraag voor starters, zijn er een aantal belangrijke criteria waar hypotheekverstrekkers vaak naar kijken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Inkomen: hypotheekverstrekkers willen vaak weten hoeveel je verdient om te bepalen of je de hypotheeklasten kunt dragen. Dit wordt meestal bepaald aan de hand van jouw bruto-inkomen.
  2. Arbeidscontract: als starter kan het zijn dat je nog geen vast contract hebt. In dat geval kijken hypotheekverstrekkers vaak naar de stabiliteit van jouw inkomen en naar de duur van jouw huidige arbeidscontract.
  3. Studieschuld: als je een studieschuld hebt, kan dit van invloed zijn op de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen. Hypotheekverstrekkers houden hier vaak rekening mee bij het bepalen van jouw maximale hypotheekbedrag.
  4. Kredietwaardigheid: hypotheekverstrekkers kijken ook naar jouw kredietwaardigheid. Dit houdt in dat ze nagaan of je in het verleden betalingsachterstanden hebt gehad en of je nog andere leningen of schulden hebt, bijvoorbeeld een lease-auto.
  5. Waarde van de woning: hypotheekverstrekkers willen ook weten hoeveel de woning waard is die je wilt kopen. Dit heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste criteria die hypotheekverstrekkers vaak in overweging nemen bij het beoordelen van een hypotheekaanvraag voor starters. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de exacte criteria per hypotheekverstrekker kunnen verschillen en dat elke aanvraag individueel wordt beoordeeld.

Samen goed geregeld.

De adviseurs van Helm & Heus Finance kunnen op basis van jouw situatie en wensen de voor jou meest voordelige financiëring regelen.

Stel je vraag